به گزارش شانا - مجتبی شاکری، جانباز روشندل و دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در این مراسم که به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران و با حضور جمعی از جانبازان روشندل به مناسبت روز عصای سفید برگزار شد، ضمن ابراز شعف از اخبار نبرد با صهیونیستها در غزه و حملات پی در پی گردانهای القسام، گفت: دلهای ما با شنیدن این اخبار به آن سرزمین پرواز میکند و آرزوی همه ماست که در خط مقدم این جبهه نفس به نفس رزمندگان فلسطین حضور داشته باشیم.
وی در ادامه بر ضرورت ثبت روایات مستند از زندگی جانبازان تاکید کرد و گفت: ما باید از سرمایه بزرگ خود یعنی جانبازی که به منزله یک گنج است، سخن بگوییم؛ کمااینکه رهبر انقلاب نیز بر ضرورت شکوفا شدن این سرمایه و متمتع شدن همه اقشار جامعه از آن تاکید و مکرر دعوت کردهاند که از خانوادههای شهدا و جانبازان روایت و آثار هنری در این حوزه تولید شود.
شاکری با بیان اینکه همین الان به واسطه نبرد نیروهای مقاومت با دشمن صهیونیستی، عده زیادی در فلسطین شهید ، نابینا، قطع نخاع و به طور کلی به انواع جانبازی نائل شدهاند، گفت: برای اینکه این افراد و خانواده آنها با پدیده جانبازی انس برقرار و بر سختیهای آن غلبه پیدا کنند، حتما لازم است کسانی که زودتر چنین تجربهای پیدا کردهاند با بیان تجربیات خود به آنها کمک کنند. در غیر این صورت سالها آزمون و خطا لازم است تا فرد و خانواده جانباز بتوانند به تعادل دست پیدا کنند.
دبیرکل جمعیت جانبازان بر ضرورت ورود بنیاد شهید به ثبت و ضبط خاطرات زندگی جانبازان و خانواده آنها تاکید کرد و گفت: این امکانی است که بنیاد شهید به واسطه بودجههای فرهنگی که در اختیار دارد ، سهم آن را رعایت نکرده است . برای ثبت حماسههای قهرمانان ملی و صدور آن به جبهه مقاومت اسلامی در دیگر کشورها مثل فلسطین حتما بودجه و امکانات نیاز است؛ اما سوال این است که بنیاد شهید تاکنون چند کتاب ترجمه شده از خاطرات جانبازان تولید و برای ملتهای دیگر ترجمه کرده است؟ من تاکنون آثار ترجمه شده در این حوزه ندیدهام.
وی خاطرنشان کرد: من به واسطه مسوولیتهای فرهنگی گوناگونی که پیش از این داشتهام، توصیههای مهم رهبری در این حوزه را شنیدهام؛ ایشان باور دارند که جانبازان به واسطه اینکه خود در میانه معرکه بودهاند باید دست به قلم شوند و حتما در این صورت بهتر و با انتقال حس کاملتری میتوانند آنچه بر آنها گذشته است را انتقال دهند. در مورد همسران و خانوادههای شهدا و جانبازان نیز چنین است.
راوی و قهرمان کتاب «مجتبی» در ادامه به نقل قولی از علامه حسنزاده آملی درباره مقام همسران جانبازان پرداخت و با تاکید بر ضرورت پرداختن به جایگاه آنها در آثار ادبی و هنری، گفت: ایشان در یک جلسه صمیمانه با جانبازان تاکید کردند که نمیتوانند از مقام همسران جانبازان سخن بگوید و در وصف آن فقط تاکید کردند که ملکوت شما را کسی نمیتواند درک کند و چلهنشینی عرفا در برابر مقام شما ناچیز است. شاکری با بیان اینکه در نمایش مقام همسران جانبازان کوتاهی شده است، گفت: حتما بنیاد شهید به تنهایی نمیتواند این کاستی را جبران کند و همه باید با نهضت نوشتن پرچمداری کنیم و به تولید محتوا در این حوزه کمک کنیم.
وی ادامه داد: من از زمانی که این دیدگاه رهبری درباره ضرورت دست به قلم بودن جانبازان را شنیدم، تلاش کردم خاطرات خود را مکتوب کنم و از سال 96 به بعد نیز با همه مشقاتی که پیدا کردم وقت مشترک بنده و همسر یا دیگر اعضای خانوادهام برای نوشتن یادداشتهای روزانه صرف شده و هر روز یادداشتنویسی کردهام. کتابی که اکنون با عنوان مجتبی منتشر شده است نیز مروری بر زندگی بنده از بدو تولد تا سال 80 است که بقیه آن در مجلد دیگری در آینده گردآوری خواهد شد.
شاکری از تولید نسخه صوتی این اثر نیز در آینده نزدیک خبر داد تا روشندلان نیز مخاطب آن باشند و افزود: طی بیش از دو دهه یادداشتنویسی اکنون به بیستوششمین دفتر 200 برگ رسیدهام و توصیه میکنم همه جانبازان با قدر دانستن مقام و جایگاه خود، به این ترتیب تجربیات خود را ثبت و ضبط کنند. وی در پایان با تاکید بر اینکه سطر سطر این کتاب را خود نوشته و حتی ویرایش آن را نیز خودم انجام دادهام، ضمن استقبال از دریافت دیدگاههای خوانندگان کتاب ابراز امیدواری کرد به زودی در مراسم مشابه دیگری از کتب خاطرات همسران شهدا و جانبازان رونمایی و این آثار انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به جبهه مقاومت فلسطین که درگیر نبردی تمام عیار با دشمن صهیونیستی است را پرچمداری میکند.
نظر شما